BIH

Saradnja TV serijala Ekologika i Nordee

Avaz.ba

11.5.2018

Prije mjesec i po sarajevska produkcijska kuća TIM System započela je uspješnu saradnju u oblasti promocije okolišnih projekata sa švedskom bankom Nordeom. 

Rezultat je to prepoznavanja obostranog profesionalizma između vodećeg švedskog bankara i senior savjetnika Svjetskog ekonomskog foruma Saše Bešlića i direktorice Produkcijske kuće TIm System Sanele Prašović-Gadžo, koja kreira i u cijelosti proizvodi TV serijal Ekologika za BHT 1 od 2012. godine.

Gledaoci BHT 1 obradovani su novim sadržajem u Ekologikama koje BHT 1 premijerno emitira subotom jer sada ekskluzivno gledaju odlične dokumentarne filmove koje autorski potpisuje upravo Saša Bešlić, koji je ujedno i direktor održivih investicija Nordea banke! Saša je tako ispričao fascinantne priče o klimatskim promjenama i što ih uzrokuje te kako svi zajedno u svijetu možemo praviti korake da ih zaustavimo. A gledaoci Televizije Bosne i Hercegovine i TV serijala Ekologika vidjeli su zapise s Antartika, iz Australije, SAD, pa čak i iz naše Zenice.

Govoreći o ovoj saradnji, Saša Bešlić je izjavio: "Mi u Nordei dugo smo, dakle više godina, tražili profesionalnog partnera evropskog kvaliteta za saradnju i distribuciju našeg rada koji bi naše materijale distribuirao na području Balkana. Sretni smo što smo uspjeli ostvariti saradnju s Produkcijskom kućom TIM System i TV serijalom Ekologika. Ja želim istaknuti da Sanela kao voditelj projekta i cijela njena ekipa imaju ambiciju, kvalitet i znanje koje nam treba za uspjeh. Ovo je početak naše priče koju nastavljamo zajedno."

Upitali smo i vlasnicu Produkcijske kuće TIM System Sanelu Prašović-Gadžo da prokomentira realizaciju ove uspješne poslovne saradnje između švedske i bosanskohercegovačke kompanije i ona nam je izjavila:

- Ja sam presretna da je Nordea prepoznala naš kvalitet, naš profesionalizam i da smo uspjeli stati rame uz rame sa svjetskim produkcijskim kapacitetima. To pokazuje da Bosna i Hercegovina ima kapacitiranost i znanje i meni osobno to mnogo znači. Saradnja sa Nodeom u TV serijalu Ekologika znači mi iznimno mnogo jer naši gledatelji imaju priliku vidjeti svake sedmice odlične dokumentarne filmove koje Saša Bešlić proizvodi putujući širom svijeta bilježeći priče o klimatskim promjenama, svjetskim kretanjima i drugim zanimljivim temama. I želim kazati, kao i Saša, da je ovo početak naše saradnje. Naredni korak na kojem ja već radim je distribucija filmova Nordee i izvan granica BIH. Uskoro ćete imati više informacija o tome.

Od saradnje Produkcijske kuće TIM System i švedske Nordee najviše su profitirali gledaoci koji svake subote na BHT 1 u serijalu Ekologika gledaju odlične priče o zaštiti okoliša iz cijelog svijeta uz stručni komentar bosanskohercegovačkih eksperata. Odlično urađen posao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.