TVITANJE

Kosor: Grabar-Kitarović o svojim postignućima neće moći napisati niti jednu prosto-proširenu rečenicu

Bivša premijerka i sadašnja predsjednica: Teške riječi. Agencije

S. K. / Avaz.ba

16.9.2019

Alternativna povijest u kojoj nije bilo jogurta i u kojoj se 80-ih nisu mogle pjevati pjesme nastale 90-ih, kako to već mjesecima javnosti prezentira predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, dozlogrdilo je bivšoj premijerki Jadranki Kosor, koja se na Twitteru okomila na hrvatsku predsjednicu.

Oštro i ironično, Kosor komentira poteze, izjave i najave Grabar-Kitarović, koje uoči predsjedničke kampanje, istina, postaju sve bizarnije. Tako je Kosor u jednoj objavi spojila izjavu hrvatske predsjednice kako u bivšoj Jugoslaviji nije bilo mogućnosti kupiti voćni jogurt, s izjavom da se nisu mogle pjevati ni pjesme, koje su, ustanovit će se kasnije, nastale tek nakon ratova 90-ih.

- Jasno da se u zlim bezjogurtnim vremenima nije smjela pjevati pjesma koja tada još nije ni nastala. I to pokazuje koliko smo patili i kakvo je olakšanje došlo otkad ona slobodno pjeva - napisala je Kosor.

Kosor, također, demantira navode da predsjednicu hrvatske ismijavaju jer je žena.

- Vele da Onakojaskačespadobranom u spirali ismijavanja ''jer je žena''. Je. Jer smo izmislili da je rekla kako s 51 izgleda bolje nego s 20 god. i da je pozirala za ruski ženski modni časopis i da je rekla da se nije smjelo pjevati ono što nije bilo ni skladano - stoji u trećem i posljednjim tvitu koji je bivša premijerka posvetila Kolindi Grabar-Kitarović.

Kosor je komentirala hrvatsku predsjednicu i u intervjuu za "Glas Istre".

- Cijeli njen mandat je putovanje po krajnostima i prilagođavanje izjava i politike od prilike do prilike. U Izraelu jedno, u Argentini drugo. Jednom je ZSD stari hrvatski pozdrav, drugi put da su je na to nagovorili zli savjetnici. Jednom žal za medijima koji o njoj samo govore kao o ženi, drugi put poziranje na ruski ženski časopis - izjavila je Kosor i dodala da Kolinda Grabar-Kitarović o svojim postignućima neće moći napisati ni jednu prosto-proširenu rečenicu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.