LIFESTYLE

Završena ljetna škola informacijskih tehnologija

U organizaciji Academy387

S. Ha.

8.8.2014


U Sarajevu je danas uspješno završena ljetna škola informacijskih tehnologija Academy387 koja je organizirana u sklopu programa za sarajevske srednjoškolce.

Prvi krug edukacije počeo je 14. i trajao je do 18. jula, a drugi termin održavanja ljetne škole trajao je tokom ove sedmice od 4. do 8. avgusta.

U dva petodnevna ciklusa sudjelovalo je 30 mladih ljudi koji su imali priliku teoretski i praktično naučiti više o razvoju web-aplikacija koristeći različite tehnologije i programske jezike kao što su HTML, CSS, JavaScript, Ruby i PHP.

- Polaznici ove škole će obogatiti svoje znanje iz web-developmenta, tako što će praviti stranice koristeći HTML, CSS. Na kraju škole, polaznici će vidjeti kako zapravo rade web-aplikacije i uz pomoć osnova PHP-a i Rubyja moći će sigurno i sami zaploviti u svijet razvoja web-aplikacija - kazala je Ines Avdić, program koordinatorica u Academy387.

Cilj ovog projekta je popularizacija IT sektora kod mladih kako bi se što više njih zainteresiralo za ovu vrstu studija kao i sveopćeg razvoja industrije.

HUB387 domaćin ovog događaja, je prvi tehnološki park u centru Sarajeva. Od jeseni 2013. godine, kada je otvoren, postao je dom za više od 14 IT kompanija.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.