LG sljedeće godine predstavlja sklopive telefone?

Neprekidno takmičenje sa Samsungom

(D. K.)
23.07.2016 23:31

Konkurencija između kompanija LG i Samsung toliko je velika da su ogromne šanse da jedna kompanija ponudi sličan proizvod koji je najavila ova druga. Naprimjer, i LG i Samsung proizvode telefone, televizore, display panele, VR uređaje, a u isto su vrijeme objavile i telefon sa zakrivljenim ekranom.

Sada se, prema izvještaju Bloomberga, pretpostavlja da će Samsungovi sklopivi displayi za pametne telefone na tržište stići tokom 2017. godine, a izgleda da LG za svojim velikim konkurentom ne želi previše zaostajati ni na ovom području. Izvještaj ET Newsa sada otkriva da LG planira objaviti vlastiti sklopivi telefon koji će stići već iduće godine.

Prema navodima, LG je potpisao ugovor s kanadskom kompanijom IGNIS Innovation, koja će za njihove sklopive uređaje proizvoditi unutrašnje sklopove. LG će se također spremiti i za proizvodnju, koja će početi tokom prve polovine 2017., dok se objava uređaja očekuje do kraja iduće godine.

Bit će zanimljivo vidjeti što će nam sve pripremiti LG i hoće li nam neki od prototipa pokazati već na Svjetskom mobilnom kongresu 2017. godine.

NA VRH