LIFESTYLE

Galaxy S9 će kopirati zaštitni znak iPhone X modela

Avaz.ba

16.10.2017

Svaki novi iPhone obično stiže sa nekom novom funkcijom, koja do tada nije bila viđena ni na jednom drugom iPhone modelu. U brojnim slučajevima, te hardverske ili softverske novotarije nisu dostupne ni na konkurentskim Android uređajima. Jedna od ovakvih karakteristika je nešto što industrija još nije vidjela na telefonima i predstavlja vjerovatno zaštitni znak iPhone X modela.

Novi izvještaji sugerišu da će Samsungov dolazeći Galaxy S9 biti prvi Android telefon koji će kopirati zaštitnu funkciju iPhone X modela, a to je TrueDepth kamera. Pomenuta kamera omogućava 3D funkciju prepoznavanja lica, poznatiju kao Face ID.

Nije tajna da Samsung brzo uči od konkurencije i što je prije moguće implementira funkcije koje su debitovale na konkurentskim uređajima. Ovo ipak ne znači da će Sasmung kopirati iPhone X dizajn s prednje strane, na svom Galaxy S9 modelu. Ono što će Samsung implementirati jeste prednja kamera sa 3D senzorom, koja će biti kompanijina verzija TrueDepth kamere i senzora.

Do predstavljanja Galaxy S9 telefona nas dijeli još nekoliko mjeseci, a u međuvremenu ćemo sigurno saznati više detalja o dolazećoj Face ID funkciji za Samsungov premijum telefon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.