Google Chrome u novoj verziji nalikuje antivirusnom programu

Avaz.ba
17.10.2017 11:50

Google je odlučio u svoj internetski preglednik Chrome dodati opciju koja će dodatno poboljšati sigurnost korisnika i njihovih računara.

Prva sigurnosna značajka je opcija Google Cleanup za Windows računala (Linux i macOS sustavi nisu podržani), koja predstavlja svojevrsni antivirusni softver integriran unutar preglednika Chrome. Preglednik ima sposobnost skeniranja računala na kojem je instaliran te prikazivanja obavijesti ako su pronađene određene sumnjive ili neželjene datoteke.

Opcija je razvijena u suradnji s poznatom tvrtkom ESET i zamjena je za postojeću desktop Chrome Cleanup opciju. S druge strane, ne predstavlja trajnu zamjenu za postojeći antivirusni softver na računalu, već samo njegovu nadopunu, naglasak je stavljen na čišćenje sustava od neželjenih aplikacija u mali utrošak resursa na računalu na kojem je opcija aktivirana.

Druga opcija dodana je još tijekom rujna, a radi se o mogućnosti detekcije promjena postavki preglednika u slučajevima kada pri promjeni postavki nije zabilježena interakcija s korisnikom, dakle kada neki dodatak ili aplikacija na primjer automatski promjeni početnu stranicu, Chrome će pri idućem pokretanju detektirati promjene i korisniku ponuditi povratak na stare postavke.

NA VRH