INOVACIJE

Unikatni i moderni uređaji za žene i muškarce

Kad se prsten poveže sa pametnim telefonom, mogu se uspostavljati pozivi jednostavnom upotrebom glasovnih komandi

ORII dolazi u 10 prilagodljivih veličina i četiri boje. Malay Mail

Avaz.ba

16.10.2018

Prvi pametni prsten ORII, koristeći provodljivost kostiju, dozvoljava korisnicima da komuniciraju bez upotrebe ekrana ili tastera. Kad se unikatni i moderni uređaj poveže sa pametnim telefonom, mogu se uspostavljati pozivi jednostavnom upotrebom glasovnih komandi.

Dualni mikrofon

Pritisnete taster sa strane, kažete komandu i spremni ste. Stavite vrh svog prsta kod ušnog kanala i lako ćete čuti sve svoje telefonske pozive, kao i verbalno prenesene tekstualne poruke. ORII šalje seriju audiosignala kroz vrh vašeg prsta, koristeći kosti kako bi ih transmitirali u unutrašnje uho, koje će emitirati zvuk kao da ga čujete putem regularnog telefona. Zapravo, neki korisnici tvrde da je zvuk čak i bolji.

Ovaj prsten nije namijenjen samo za slušanje, jer sadrži i dualni mikrofon tako da možete razgovarati, diktirati poruke i koristiti kontrole asistencije na telefonu bez dodirivanja.

Prsten, koji pokreće baterija od 50 mAh, namijenjen je samo za kratke telefonske pozive i poruke tokom dana. Jednim punjenjem dobiva se oko sat aktivnog razgovora i oko 45 sati standby rada.

 Boje i veličine

ORII dolazi u 10 prilagodljivih veličina i četiri boje: stadust srebrena, armor crvena, space siva i dark night. Pakiranje u kojem dolazi, sadrži punjač, a sam uređaj je vodootporan do dubine od jednog metra tokom 30 minuta.

Pametni prsten ORII, osim što služi kao zamjena za mobitele, ujedno je i modni dodatak za žene i muškarce.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.