INOVACIJE

Otporan na toplinu, šok i vodu sa polimernim kućištem

Zaslon je hemijski ojačan i otporan na ogrebotine, a istovremeno jednostavan za čitanje, posebno na izravnoj sunčevoj svjetlosti

Instinct prati brzinu otkucaja srca. Gadgets & Wearables

Avaz.ba

3.12.2018

Pametni sportski sat Instinct izrađen je prema vojnim standardima za otpornost na toplinu, šok i vodu sa polimernim kućištem ojačanih vlakana. Njegov zaslon je hemijski ojačan i otporan na ogrebotine, a istovremeno jednostavan za čitanje, posebno na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Osim toga, potpuno prozračni silikonski remeni sadrže dva zasebna prstena kako bi se osiguralo dobro prianjanje. 

 Ugrađeni senzor

S ugrađenim senzorom otkucaja srca omogućuje praćenje aktivnosti, stresa, sna i ostale wellness aktivnosti. Instinct prati brzinu otkucaja srca, broj koraka, prijeđenu udaljenost, potrošene kalorije i još mnogo toga. Pješačenje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, kajak i skijanje samo su neke od aktivnosti koje ovaj uređaj podržava.

Može pratiti i razinu stresa kako biste bili svjesniji kad fizički ili emocionalni izvori mogu uzrokovati porast razine stresa. Za one koji vole istraživati po prirodi, Instinct sadrži višestruki sistem satelita globalne mreže kako bi što je moguće bolje pomogao u praćenju lokacije u izazovnim okruženjima. Uz pomoć aplikacije Garmin Explore za planiranje putovanja i funkcijom TracBack svako se bez straha može otisnuti u prirodu i biti siguran da će pronaći put natrag.

Pametne obavijesti

Kad je uparen sa pametnim telefonom, može primati pametne obavijesti kao što su tekstualne i email poruke i druga upozorenja. Instinct je kompatibilan s Garmin Connect online fitnes zajednicom, kao i s drugim Garmin uređajima. Dostupan je u grafitnoplavoj, sivoj i crvenoj boji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.