LIFESTYLE

Osuđivani pedofil napustio sina sa Downovim sindromom: Nijedan roditelj ne želi zaostalo dijete!

Farnell pokušao da izazove sažaljenje

(F. Me.)

11.8.2014

 

 

Nijedan roditelj ne želi zaostalo dijete, rekao je Australijanac David Farnell (56), pokušavajući da opravda činjenicu da je napustio dječaka sa Downovim sindromom, prenosi "Daily mail".

 - Surogat majka je kriva jer nije na vrijeme otišla na pregled. Prekasno smo saznali za Gammyjevu bolest i abortus nije bio moguć - rekao je Farnell.

Bračni par se navodno ubrzo predomislio zbog odluke da od Pattamaron preuzme samo zdravu djevojčicu.

- Nedostaje nam naš sinčić. Prije neki dan sam došao s posla i vidio da je Wendy obukla Pipah u plavo od glave do pete u znak uspomene na Gammyja - rekao je Australijanac kroz suze.

Gostujući u australijskoj TV emisiji "60 minuta", Farnell je pokušavao iz petnih žila da izazove sažaljenje kod publike, dajući neubjedljive izjave, uključujući i onu da se nada da će uspjeti da Gammyja dovede u Australiju.

U isto vrijeme je poricao da je napustio bolesno dijete, dodao da bi on i supruga od ljekara tražili da se uništi embrion, samo da su znali ranije da beba ima Downov sindrom. Također je priznao da je, čim su saznali da će se roditi beba sa poremećajem, od agencije za posredovanje tražili da im se vrati novac.

- Svaki roditelj želi da imaj zdravo dijete. Tek u poodmakloj trudnoći smo saznali da beba nije u redu...Slali su nam izvještaje, ali nisu uradili potrebne medicinske provjere na vrijeme - pričao je jecajući.

Takvi komentari su unekoliko kontradiktorni sa njegovim ostalim izjavama: "Nikad ga nismo ostavili", ili "Nikad nismo rekli surogat majci da abortira. Uvijek postoji nada. U samom početku, kada smo saznali lošu vijest, rekli smo da ga i dalje želimo".

 

 

Na pitanje novinara da li je njegova ranija sklonost ka malim djevojčicama, budući da je višestruko osuđivani pedofil, uticala na njega da uzmu malu Pipah, Farnell je rekao:

- Ne, tako nešto mi nije palo na pamet. Trebalo bi da vas je sramota da me to pitate. Svi mrze seksualne napasnike, oni su najniži ljudski talog. Zbog toga sam se toliko trudio i pokušavao da budem dobar otac mojoj djeci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.