LIFESTYLE

Mladić šokirao policiju: "Ubio sam 42 osobe, ovisan sam o klanju. Žrtve biram u pekari"

Među najgorim svjetskim krvnicima u historiji

(B.P.)

12.12.2014

Nakon što je jedan 26-godišnji Brazilac uhapšen jer je do smrti izbo ženu, policiji je priznao još 41 ubojstvo, što ga svrstava među najgore serijske krvnike u historiji, prenosi Jutarnji.hr.

Sailson Jose das Gracas priznao je istražiteljima u Rio de Janeiru da bi krenuo u lov na bjelkinje tek nakon što bi svaku žrtvu proučavao mjesec dana.

Hladnokrvni ubica tvrdi da je prije najnovije likvidacije ubio 37 žena, trojicu muškarca i dvogodišnje dijete, odnosno ukupno 42 osobe.

- Promatrao bih žrtvu i proučavao je. Čekao bih mjesec dana, ponekad samo tjedan, ovisno o mjestu. Saznao bih gdje živi, koliko članova porodice ima, gdje se kretala... U ranim jutarnjim satima ušao bih u kuću i ubio ih. Obožavao sam gledati kako umiru - kazao je 26-godišnjak za vrijeme intervjua pred TV kamerama u policijskoj stanici.

- Stao bih u pekari ili na trgu, čitao bih novine. Zatim bih ugledao ženu i pomislio: Ona je prava! - rekao je Sailson novinarima.

- Slijedio bih ih kući, ali nikad niti jednu nisam silovao. Morale su biti bjelkinje jer sam ja crnac. Postao sam ovisan o ubistvima. Prvu ženu koju sam ubio zadavio sam golim rukama. Osjetio sam užitak. Svidjelo mi se. Osjetio sam vrlo jaku žudnju. Dosad sam ubio 38 žena, ovisan sam - rekao je.

Novinarima je priznao da je imao 11 godina kad je izgubio oca. Poginuo je na radnom mjestu kad ga je udarila struja.

- To me obilježilo, ali nisam zbog očeve smrti počinio ove zločine. Nisam se brinuo oko zatvora. Pazio sam na svaki detalj. Na otiske, na kamere... Jednom sam čak ubio dvogodišnje dijete jer sam se bojao da će njegov plač probuditi susjede nakon što sam mu ubio majku - rekao je ubica.

Marcelo Machado, glavni policijski istražitelj na ovom jezivom slučaju, kaže da je Sailson uživao dok je davio žrtve, a nakon što bi ih ubio svaki put bi masturbirao nad njihovim mrtvim tijelima.

Šef policije Pedro Henrique Medina vjeruje da je mladi Sailson zaista počinio ove zločine, a to temelji na brojnim detaljima koje je mladić otkrio istražiteljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.