LIFESTYLE

Probudio se iz mrtvih nakon pokušaja da ga spale na lomači!

U gradu Bilvada u sjeverozapadnoj državi Radžstan

(Dž. Č.)

24.12.2014

Indijac Dipak Sing (72), oživio je nekoliko trenutaka prije nego što je njegova porodica željela da ga upali na lomači u skladu sa tamošnjim pogrebnim običajima.

"Čudo" se desilo u gradu Bilvada u sjeverozapadnoj državi Radžstan, a penzionera koji se sada bavi čuvanjem krava "probudila" je izgleda tradicionalna pjesma koju je rodbina pjevala prije paljenja vatre, prenosi vesti-online.

Banda Nalva (26), Singov unuk, objasnio je da je porodica bila uvjerena da je deda umro prethodnog dana.

- Djelovao je uredu kada se probudio ujutru i rekao da ide da obavi dnevne obaveze. Ali, kada je krenuo prema kravama, odjednom se srušio na zemlju. Potrčao sam prema njemu i vidio da ne daje znakove života. Nisam mogao da mu opipam puls i djelovaolo je da mu je srce stalo. Pozvao sam ostatak porodice i svi su se složili. Mislili smo da je mrtav - objašanjava Nalva.

Pozvali su i lokalnog doktora koji je također potvrdio da je Sing umro. U skladu sa hinduističkim običajima koji datiraju hiljadama godina unazad, porodica je počela da sprema lomaču. Nakon što su ga položili na komade drveta i odjeću, Singovi rođaci su se okupili oko njega i počeli kuknjavu.

- Kako je to postajalo glasnije, odjednom sam primjetio da se dedino tijelo pomjera. Prvo sam mislio da zamišljam, ali onda je on otvorio oči i sjeo - kaže unuk.

Kada su shvatili šta se dešava, Nalva i njegov stric Gulshan (56) brzo su pomogli penzioneru da ustane sa lomače.

- Hvala Bogu da nismo upalili lomaču, pošto izgleda da se on samo onesvijestio. Imali smo puno sreće - zaključio je unuk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.