LIFESTYLE

Krenuli su na jedrenje natovareni alkoholom, a onda je počeo pakao

Iz ove nesreće izašli su nepovrijeđeni

Autor:(A. Vr.)

18.2.2015

Pripadnici američke Obalske straže spasili su dvojicu Australijanaca koji su se našli u iznenadnoj snježnoj oluji 240 kilometara od obale Nantaketa u Masačusetsu.

Rag  McGlashan (66) i njegov sin Jason (37) iz ove nesreće izašli su nepovrijeđeni.

Oni su se uputili na jedrenje jahtom koju su za 10 hiljada dolara kupili na poznatom sajtu "e-Bay", a planirali su da plove 16 hiljada kilometara do Port Mekvajera, njihovog rodnog grada.

Nedjelju dana pre putovanja dali su intervju za lokalne novine u New Portu, u kojem su izjavili da su "svjesni rizika koje nosi takvo putovanje, ali da su dobro pripremljeni".

- Nikada nismo uradili ovako nešto. Moj otac čak nije ni mornar, ali brzo uči. Imamo mnogo hrane, još viće alkohola, dobra jedra i svu moguću sigurnosnu opremu. Bićemo ok - izjavio je Džejson prije isplovljavanja.

Nakon manje od dva dana na moru upali su u jaku oluju, te su bili primorani da kontaktiraju Obalsku stražu koja ih je helikopterom izvukla iz uzburkanog mora.

Video snimak koji prikazuje spašavanje otkriva da je čitava akcija bila i te kako dramatična. Srećom, otac i sin avanturisti izvučeni su bez povreda i promrzlina.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.