LIFESTYLE

BIZARNA SEKTA Tinejdžeri ne smiju razgovarati, a ko se može ženiti odlučuje 12 staraca!

Na novozelandskom Južnom otočju, području Haupirija

Autor:(A. Vr.)

10.8.2015

Bizarna sekta u kojoj je tinejdžerima zabranjeno razgovarati dok se ne vjenčaju, a ko će se s kime oženiti ne određuju oni sami već vijeće od 12 staraca, razotkriveno je u novom dokumentarnom filmu Gloriavale - Život i smrt. 

Na novozelandskom Južnom otočju, području Haupirija, živi zatvorena zajednica od petstotinjak članova, ali da postoje praktično se nije znalo sve dok njen osnivač Neville Cooper nije 90-tih godina prošlog stoljeća završio u zatvoru zbog seksualnog napastovanja osoba starih između 12 i 19 godina. 

Dokumentarac koji je emitirala novozelandska televizija prati mladi bračni par Paula Valora i Pearl Hope. Da se mogu vjenčati, odlučilo je vijeće od 12 staraca, piše Daily Mail. 

- Oni imaju sve krvne veze članova naše zajednice pa kada im kažete da se želite oženiti, ponude vam pet, šest djevojaka s kojima nemate nikakve krvne dodire, kazao je Paul i dodao:

Pearl je izjavila da bi voljela svakog muškarca za kojeg zna da joj ga je bog namijenio: To nije problem, lako je.

Kontracepcija je u zajednici, koja doslovno živi prema Novom zavjetu, zabranjena pa svaki par ima 10 i više djece. Pearl i Paul za sada - dvoje. Svi su obučeni u plavo i pomalo podsjećaju na amiše, prenosi dnevnik.hr.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.