GROZAN LET

Pijana stjuardesa šokirala putnike: Ako vam pojasevi nisu dobro zavezani...

Blic.rs

9.5.2018

Iako bi stjuardese trebale biti odgovorne za udobnost i sigurnost putnika u avionu, čini se da tu odgovornost ne shvataju ozbiljno baš uvijek.

Jedna od putnica na liniji iz Denvera prema Vilstonu i Sjevernoj Dakoti putem Twittera se požalila na stjuardesu koja je na posao došla, po njenim riječima, pijana ili drogirana. Sve je popratila fotografijama stjuardese koja je vidno pod uticajem opijata. Na njima vidimo kako sjedi izvaljena na svom mjestu i kako se gura sa putnikom.

U svojoj objavi Erika Gorman se ''zahvalila'' kompaniji na užasnom letu.

- Pijana ili napušena stjuardesa svima je ugrozila živote. Morala sam da odem do kokpita i da pozovem pilota da mu kažem da je izmakla kontroli. Poslije leta su je čekale policija i hitna pomoć - napisala je ona.

Bez obzira na stanje u kojem se nalazila, stjuardesa se dokopala mikrofona i poručila putnicima svoju verziju sigurnosnog upozorenja.

- Ako vam pojasevi nisu dobro zavezani, u velikom ste problemu - navodno je rekla.

Kompanija Junajted se izvinila putnicima zbog njenog ponašanja i navela da je stjuardesa suspendirana dok se ne istraži incident.

Čitava epizoda privukla je još više pažnje sa obzirom na to da se radi o kompaniji koja je do sad bila poznata po nekoliko skandala. Osim što su jednom prilikom divljački izbacili putnika iz aviona, na njihovim letovima je uginulo nekoliko životinja među kojima su se našli štene buldoga i veliki zec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.