NIGERIJA

Lažne vijesti o predsjednici Hrvatske na dočeku: Lično je vozila autobus s igračima

Avaz.ba

19.7.2018

Spektakl hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na kiši u Rusiji osvojio je cijeli svijet, a predsjednica je simpatična većini ljudi koji su je upoznali dok je grlila nogometaše poslije finalne utakmice između Hrvatske i Francuske.

Kolinda je apsolutni hit na internetu, a o njoj se posljednjih dana pisalo više nego o Luki Modriću, najboljem hrvatskom nogometašu.

Kako to obično biva, sa svjetskom slavom su krenule i lažne vijesti koje bi se mogle pretvoriti u urbane legende.

Kolindini obožavaoci iz Nigerije sada su uvjereni da je sama vozila autobus u kojem su bili hrvatski nogometaši kada su s aerodroma krenuli prema Trgu bana Jelačića.

Poznata nigerijska blogerica Nkru Homannn nahvalila je Kolindu na Facebooku, a njen post se proširio internetom, pa u Africi misle da je Kolinda bila vozačica autobusa koji se pet sati probijao do trga. 

- Vidite kako je hrvatska predsjednica lično vozila nogometaše. Šta reći? Želim da i vi kažete nešto o ovoj prekrasnoj predsjednici - napisala je.

Nigerijci su oduševljeni napisanim i sad svi žele predsjednicu kao što je Kolinda. Post je na Facebooku podijeljen više od 17 hiljada puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.