ŠOKANTNO Videosnimak stiže iz Kine

Pokretne stepenice umalo otkinule ruku djevojčici, vatrogasci je jedva spasili

24sata.hr

Foto: Screenshot


Jednogodišnja djevojčica se prije nekoliko dana igrala na pokretnim stepenicama supermarketa u gradu Jongžou u Kini kad joj je ruka odjednom zaglavila u njima na 30 minuta, piše ''Kan Kan News''. 

Navodno su se pokretne stepenice pokvarile u trenutku dok se djevojčica na njima igrala i "usisale" joj ruku, piše ''Sanxiang Urban Daily''.

Uprkos svim uloženim naporima, očajna majka uz pomoć prolaznika nije uspjela osloboditi ruku svoje djevojčice. 

Dijete je glasno plakalo i bilo ga je teško smiriti jer je očito trpjelo veliku bol. 

U pomoć su pozvani vatrogasci koji su odmah stigli na mjesto intervencije. Da bi došli do zarobljene ruke djeteta, morali su ukloniti dijelove pokretnih stepenica.

Nakon rastavljanja stepeništa, uspješno su oslobodili uplakanu djevojčicu i odmah je odveli u bolnicu s teško povrijeđenom desnom rukom. Uslijedila je operacija, a zatim oporavljanje na intenzivnoj njezi.

Ruka joj je bila veoma oštećena i umalo je bila odsječena, rekli su ljekari. Kad je stigla u bolnicu, ruka joj je za tijelo bila spojena samo kožom i mekanim tkivom.

Vatrogasci su upozorili roditelje da ne ostavljaju djecu da se igraju na pokretnim stepenicama jer one za njih mogu predstavljati veliku opasnost, posebno za one malene.

NA VRH

Podijeli članak na