LUKSUZ U Novom Južnom Velsu

Najluksuzniji vrtić na svijetu, dnevni boravak 270 KM

Obroke sprema poznati kuhar Miguel Maestre, koji kreira sezonske menije

Avaz.ba

Jedna od prostorija

Foto: abc


Plaža na zatvorenom, stjenoviti zid za penjanje, pa čak i obroci koje sprema poznati kuhar, samo su mali dio onoga što nudi jedan od najluksuznijih dječijih vrtića na svijetu, a otvoren je u Novom Južnom Velsu.

Dječiji vrtić budućnosti, kako ga nazivaju, zadovoljava sve zahtjeve današnjih roditelja. Dnevni boravak u ovom vrtiću košta oko 270 KM.

Djeca imaju opciju uživati u zdravim obrocima od samog početka. Aktivno planiraju, uzgajaju, pa i ubiru povrće i bilje u vrtu vrtića, a koje se kasnije koristi u receptima.

Obroke sprema poznati kuhar Miguel Maestre, koji kreira sezonske menije, a djecu potiču na korištenje pravog posuđa i pribora za jelo, probanje jela drugih kultura i zajedničko sjedenje za stolom kako bi se potaknula na društveni razgovor za vrijeme jela.

- Djeca su veoma znatiželjna pa se bavimo zabavnim i praktičnim. Naši koncepti se odnose na zdravlje i dobrobit, održivost i koncept kuhanja od vrta do tanjira - izjavila je suosnivačica ovog vrtića Kat Vizorek Giso (Wiezorek-Ghisso).

NA VRH

Podijeli članak na