LUKSUZ

Najluksuzniji vrtić na svijetu, dnevni boravak 270 KM

Obroke sprema poznati kuhar Miguel Maestre, koji kreira sezonske menije

Jedna od prostorija. abc

Avaz.ba

18.9.2018

Plaža na zatvorenom, stjenoviti zid za penjanje, pa čak i obroci koje sprema poznati kuhar, samo su mali dio onoga što nudi jedan od najluksuznijih dječijih vrtića na svijetu, a otvoren je u Novom Južnom Velsu.

Dječiji vrtić budućnosti, kako ga nazivaju, zadovoljava sve zahtjeve današnjih roditelja. Dnevni boravak u ovom vrtiću košta oko 270 KM.

Djeca imaju opciju uživati u zdravim obrocima od samog početka. Aktivno planiraju, uzgajaju, pa i ubiru povrće i bilje u vrtu vrtića, a koje se kasnije koristi u receptima.

Obroke sprema poznati kuhar Miguel Maestre, koji kreira sezonske menije, a djecu potiču na korištenje pravog posuđa i pribora za jelo, probanje jela drugih kultura i zajedničko sjedenje za stolom kako bi se potaknula na društveni razgovor za vrijeme jela.

- Djeca su veoma znatiželjna pa se bavimo zabavnim i praktičnim. Naši koncepti se odnose na zdravlje i dobrobit, održivost i koncept kuhanja od vrta do tanjira - izjavila je suosnivačica ovog vrtića Kat Vizorek Giso (Wiezorek-Ghisso).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.