BIZARNO

Sabina oživjela poslije dva dana u mrtvačnici

Probudila i začula glas doktora koji su tražili nestali leš

Muslimanka koja je proglašena mrtvom. YouTube

Espreso.rs

21.11.2018

Preneraženo bolničko osoblje nije moglo da objasni kako je Sabina oživjela nakon što je provela dva dana u komi, a nakon toga još dva dana u mrtvačnici.

Muslimanka koja je proglašena mrtvom, ležala je u mrtvačnici u Moskvi, cijela dva dana. Odjednom, vratila se u život i skinula sa sebe bolničku odjeću.   

Prema njenom svjedočenju, Sabina (kako se zove ova žena), kaže da je dok je ležala u mrtvačnici okružena leševima, imala viziju drveta koje raste na vrhu bunara, izvještava "Assist News". Iz stabla toga drveta, grana se pomjerila prema njoj. Grana se tada pretvorila u meso i Sabina je začula reči: "Ako uhvatiš moju ruku, vratiću te u život."

Sabina je uradila kako joj je rečeno. Tada se probudila i začula glas doktora koji su tražili nestali leš – njen.

- Živa sam. Ne brinite - povikala je preplašenim doktorima. Medicinsko osoblje joj je ponudilo vodu, odjeću i hranu, i organizirali su joj prevoz do bolnice za istraživanja u sklopu moskovskog univerziteta, gdje je otputovala u središnju Aziju kako bi posjetila svog sina koji je bio u zatvoru.

Preneraženo bolničko osoblje nije moglo da objasni kako je Sabina oživjela nakon što je provela dva dana u komi, a nakon toga još dva dana u mrtvačnici. Kada se vratila u svoj dom negdje u središnjoj Aziji, Sabina je imala još jedno veliko iznenađenje za svoju porodicu.

- Moram još negdje da odem - rekla je svojim kćerkama. Krenula je u crkvu i spremno objavila svoju vjeru u Isusa Krista, tako napuštajući dosadašnju muslimansku vjeru. Ruka koja ju je podigla iz bolničke odore u mrtvačnici, i vratila je u život, pripada Isusu. Zato ga je tako spremno prihvatila nakon što se vratila kući, kao zahvalnost za njegovu spasonosnu milost.

Nakon što je rekla svojoj djeci (šest kćerki i sinu) kako se vratila u život, svi su se preobratili u hrišćanstvo. Prošle godine Sabina, koja sada ima 63 godine, svjedočila je preobraćenju svoje 92‐godišnje majke i sestrića u hrišćanstvo. Nedugo zatim, Sabinina najstarija kćerka, koja je i ovog ljeta bila vrlo skeptična prema hrišćanstvu, okrenula se Isusu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.