NEVJEROVATNO

Upornost duga šest decenija: Pronašla biološku majku koja sada ima 103 godine

Porodicu počela tražiti kada je napunila 19 godina

Eilin ima troje djece. Screenshot

Avaz.ba

11.3.2019

Eilin Meken (Eileen Macken) je 81-godišnjakinja koja je svoju majku pokušavala pronaći više od 60 godina. 

Odrasla je u sirotištu, a porodicu je počela tražiti kada je napunila 19 godina. Svoju majku je uspjela pronaći nedavno, kada je otkrila da ona sada ima 103 godine.

Eilin ima neobičnu priču iza sebe, rođena je 30-ih godina prošlog stoljeća u Irskoj i završila u sirotištu "Kirwan House" u Dablinu, gdje je provela djetinjstvo i rane tinejdžerske godine.

Pri izlasku je odlučila pronaći svoju porodicu i od toga nije odustala više od 60 godina.

Danas ima 81 godinu i upoznala je svoju 103-godišnju majku.

Kako je Eilin navela, željela je upoznati svoju porodicu jer je zanimala historija bolesti u porodici da bi mogla prenijeti i svojoj djeci.

Kada više nije znala šta da uradi, obratila se RTE Radiju One, te je uradila intervju u kojem je kazala kako sumnja da je njena mama još živa, ali kako se nada da će možda pronaći druge članove svoje porodice.

Njen apel je privukao pažnju geneaologa koji joj je obećao pomoći te je napravio DNK analizu i uspio pronaći njenu majku. Eilin je uskoro nazvala i razgovarala s njom preko telefona te se ubrzo rasplakala i kazala kako je ona sada najsretnija osoba na svijetu.

- Ne mogu vjerovati. Kada su mi rekli da je još živa, samo sam htjela da je vidim. Ona ima 103, uskoro puni 104 godine. Preko telefona me nije mogla dobro čuti, jer, kao ni ja, ne čuje na jedno uho. Ona je "s druge strane vode", ali ću je uskoro vidjeti - rekla je Eilin, dodavši da vjerovatno ima dva polubrata koji imaju 70 godina.

Trenutno se oporavlja od operacije oka, a majku planira posjetiti čim se malo oporavi od zahvata, prenosi "Ireland Before You Die".

Eilin inače živi u sretnom braku s Ronaldom i ima troje djece, sina i dvije kćerke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.