LUKSUZ

Pogledajte kako izgleda superjahta "Aqua" na hidrogenski pogon

Spoljašnjost ovog broda crpi inspiraciju iz okeana

Jahta duga 112 metara. Agencija

Z.K. / Avaz.ba

2.10.2019

Predstavljena na ovogodišnjem Sajmu nautike u Monaku, "Aqua" je nova futuristička superjahta, duga 112 metara, s veoma interesantnim izgledom. Pogonski sistem "Aque" zasnovan je na tečnom vodoniku i sistemu napajanja tehnologijom gorivih ćelija, što je čini jednim od rijetkih brodova danas s tako vrhunskom tehnologijom.

Spoljašnjost ovog broda crpi inspiraciju iz okeana, s izvanrednim dizajnerskim linijama koje kao da od prednjeg do zadnjeg dijela  teku nevjerovatnom glatkoćom. Impozantne karakteristike "Aque" uključuju panoramsku kapsulu za uživanje u pogledu na krmi i nevjerovatnu "Aqua" soba na pramcu, koja obećava poglede koje niko nikad nije doživio.


Luksuzna unutrašnjost jahte - Avaz
Luksuzna unutrašnjost jahte - Avaz
Ima i bazen - Avaz
Luksuzna unutrašnjost jahte - Avaz
Jahta duga 112 metara - Avaz

Naprijed na brodu, prostori za goste nude nevjerovatne karakteristike i pogodnosti. Krmena paluba dolazi s velikim stepeništem i centralnim vodopadom koji bi svakoga ostavio bez daha. Visoki plafoni iznutra nude osjećaj velikih otvorenih prostora, a prozori pune visine nude nesmetan pogled na more.

Privatni prostor vlasnika sadrži prostrano kupatilo, garderobu, pa čak i privatni spa centar. Tu je i VIP apartman, preplavljen prirodnom svjetlošću, a pozicioniran je na vodenoj liniji blizu krme i ima minimalistički japanski dekor. Među brojnim sadržajima jahte, tu su i hidromasažna soba, prostor za jogu i lijepo i prostrano područje za vježbanje na vodenoj liniji, što stvara impresivan efekt.

Što se performansi tiče, "Sinot Aqua 112" jahta može prijeći skoro 3.750 nautičkih milja i postići maksimalnu brzinu od 17 čvorova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.