ZANIMLJIVO

Lože koje lebde su savršeno mjesto za izoliranje i zdravu dozu odmora

Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da su njihovi enterijeri dekorirani tankim trakama drveta

Z. K.

11.10.2021

Mjesto za savršen odmor. Agencije

Svi smo umorni od sjedenja ispred ekrana računara, dok maštamo o bijegu iz grada kako bismo opustili svoje tijelo i um, lutajući u potrazi za spokojem... ZJJZ Atelier kreirao je seriju loža u šumama Đijanšija u Kini, nazvanu The Seeds, koje su savršeno mjesto za izoliranje i zdravu dozu introspekcije.

Ove lože su nastale inspirirane prirodnim formama, kako bi bile savršeni eho svog scenskog i idiličnog prirodnog okruženja. Lože su obložene borovom šindrom i reflektujućim aluminijumom, a specijalno su dizajnirane kao dio Tree Wow Hotela.

Kao inovativni retro smještaj, lože postaju sve popularnije među milenijalcima, koji ih biraju radije nego hotele sa bezbroj zvjezdica u svojoj kategorizaciji, upravo zbog privatnosti i izolacije koju nude. Inspirirane prirodom, one lebde u zraku i oslanjaju se na štule, poput sojenica.

Do njih se dolazi putem eksternog stepeništa, čija je površina obložena reflektivnim aluminijskim pločicama. Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da su njihovi enterijeri dekorirani tankim trakama drveta. Lože sadrže spavaću sobu, kupatilo i izobilje skladišnog prostora, dok je tu i tavanski dio u kom se zaista možete opustiti i ostati nasamo sa prirodom i sopstvenim mislima. Pored toga, tu je i veliko otvaranje u prednjem dijelu, koje vas vodi do kružne terase.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.