SAVJETI Većina nas je navikla guglati odgovore na različita pitanja

Aplikacije koje ne bismo smjeli pretraživati na internetu

Google je tek online platforma gdje pronalazimo stranice koje nude informaciju po koju smo došli

Fena
12.11.2019 10:29

Google nema svoj vlastiti sadržaj

Foto: Ilustracija

Većina nas je navikla guglati odgovore na različita pitanja - od recepata do ljekarskih savjeta i online bankarstva. "Gadgets Now" otkriva kako nikada ne bismo trebali tražiti na Googleu upravo te stranice.

Naime, mnoštvo ljudi zaboravlja da je Google tek online platforma gdje pronalazimo stranice koje nude informaciju po koju smo došli. Google nema svoj vlastiti sadržaj pa ono što tražimo ne mora nužno dati tačan odgovor ili informaciju, prenose mediji. 

Naime na Googleu postoji mnoštvo lažnih stranica za online bankarstvo. 

Savjet je da ne guglate mrežne stranice vaše banke za online bankarstvo, ako ne znate njihovu tačnu adresu. Uvijek upišite službeni URL portala da pristupite stranici i da ostanete sigurno, a razlog tome je mogućnost krađe šifre i ličnih podataka na stranici koja izgleda baš kao stranica vaše banke.

Također, jedna od najpopularnijih online prijevara je objavljivanje lažnih stranica kompanija te kontakt brojeva korisničke službe. 

Google definitivno nije pravo mjesto ni za traženje odgovarajućih lijekova. "Gadgets" savjetuje da se ipak obratimo pravom ljekaru i ne oslanjati se na informacije s Googlea o potencijalnim bolestima.

Također, vrlo je opasno kupovati lijekove temeljem informacija koje ste sami pronašli na internetu.

Komentari

NA VRH