LIFESTYLE

Ogorčenje u Velikoj Britaniji: Ubio trojicu policajaca, sada ga puštaju iz zatvora

Davne 1966. godine Harry Roberts počinio stravičan zločin

(Al. Ti.)

12.11.2014

Davne 1966. godine Harry Roberts, sada 78-godišnjak, je ubio trojicu nenaoružanih policajaca i tako dobio doživotnu zatvorsku kaznu. Ipak šokantno se desilo u ponedjeljak popodne , kada je Roberts pušten iz zatvora Littlehey u Cambridgeshireu, piše Daily Mail.

Roberts je bio u bandi koja je ubila detektive Christophera Heada (30), Constablea Davida Wombwella (25) i Constablea Geoffreyja Foxa (41).

U vrijeme presude sudija Hildreth Glyn-Jones, Robertsu je rekao kako zbog težine zločina misli da nikada neće niti razmišljati o mogućem puštanju na slobodu ranije.

Ali, Odbor za ponovno razmatranje kazni u Velikoj Britaniji, je bio mišljenja kako je Roberts stekao uvjete za puštanje iz zatvora.

'Prestupnici na doživotnim kaznama podvrgnuti su strogim kontrolama onoliko dugo koliko predstavljaju rizik. Ako ne poštuju uvjete puštanja odmah se vraćaju u zatvor', stoji u saopćenju Odbora..

Zbog puštanja na slobodu Robertsa, policija i javnost je ogorčena, a kako prenose mediji u Velikoj Britaniji kako će naknadno biti preseljen u zaštićeni smještaj.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.