LIFESTYLE

SAUDIJSKI KRALJ KOD OBAME Za tri noći iznajmio 222 zlatne sobe

Ekstravagancija na nivou

(Al. Ti.)

6.9.2015

Donald Tramp je zaista bogat. Ali saudijska kraljevska porodica je stvarno, stvarno, stvarno bogata. Da bi vam malo bilo približnije, trebalo bi da pogledate smještajne kapacitete u kojima boravi saudijski kralj Salman prilikom posjete Washingtonu.

Salman je doputovao u SAD da bi se sastao sa predsjednikom Barackom Obamom, a kraljeva pratnja zakupila je 222 sobe u jednom od najskupljih hotela na svijetu i to za samo tri noćenja. A za posebnog gosta, morale su i da se izvrše neke promjene.

Gosti hotela koji su ranije rezervisali sobe dobili su adekvatnu kompenzaciju, a većina njih je premještena u obližnji luksuzni hotel. Noć u hotelu u kome je saudijski kralj odsjeo košta oko 2.000 dolara, a hotel je za kralja osigurao i dodatne pogodnosti kako bi mu ugođaj bio potpun.

Jedan od očevidaca rekao je kako je u hotel, u sklopu priprema za kraljev dolazak, unošen pozlaćeni namještaj, a crveni tepih je raširen ne samo po cijelom hotelu već i u garaži, pa i na parkignu.

“Sve je u zlatu. Pozlaćeni stolovi, ogledala, lampe“, rekao je jedan od očevidaca.

Ovo je prva posjeta kralja Salmana Sjedinjenim Državama otkako je u januaru preuzeo tron nakon smrti polubrata Abdulaha. Prilikom posjete američkom predsjedniku trebalo bi da razgovara oko nukelarnog sporazuma i njegovih posljedica u Iranu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.