LIFESTYLE

TEK POSTALA PUNOLJETNA "Vučica" vodila najpoznatiju bandu u Peruu

Osumnjičena za ubistva, trgovinu drogom i brojne zločine koje je počinila

(Al. Ti.)

8.11.2015

Uprkos mladosti, čini se da je Gabriela Iparraguirre Porras (18), poznata i kao 'Vučica', žarila i palila kriminalnim svijetom te čak bila i vođa bande u glavnom peruanskom gradu Callaou, piše Daily Mail.

Uz nju policija veže ubistva, trgovinu drogom, iznudu i brojne druge zločine koje je navodno počinila. Prema istražiteljima, Porras je većinom dilala drogu prije nego je preuzela vodeću ulogu u kriminalnoj organizaciji.

Policija je sumnjiči da je radila sa svojim dečkom Juanom Carlosom Herrerom te još jednim gangsterom Albertom Cardenasom Pimentelom, prije nego je preuzela vodstvo nad grupom 'Vukovi Bocanegre'.

Vlasti su joj na kraj stale kada je uhvaćena s dvojicom muškaraca u planiranju atentata na građevinskog poduzetnika. Za ovaj posao trebali su biti plaćeni oko 10 hiljada eura.

Policijski poručnik Cesar Bedoya na konferenciji za novinare kazao je kako su kod bande pronašli pištolje, granate i drogu.

Lokalni tužitelj Roger Rodriguez Rojas zatražio je od suda da se prijestupnike zatvori na najmanje devet mjeseci, dok se ne završi istraga.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.