LIFESTYLE

BJEGUNAC IZNENADIO POLICIJU Šaljem vam svoju bolju fotografiju, vaša je grozna!

Traži se zbog nepojavljivanja na sud

(Al. Ti.)

12.1.2016

Kroz filmove smo mogli vidjeti kako bjegunci i kriminalci često dok su u bijegu komuniciraju sa policijom i tako dodatno izazivaju čuvare zakona.

Mnogi se i u stvarnom životu tako "mangupišu" pa na kraju završe iza rešetaka.

Tako je nedavno jedan mladić nakon što je policija objavila njegovu fotografiju na Facebook stranici, lajkao istu, jedna žena sa liste traženih je poručila policiji preko Facebooka kako je nikad neće uhvatiti. Naravno oboje su vrlo brzo nakon toga i uhapšeni.

Ipak, slučaj  Donalda "Chip" Pugha vjerovatno do sada nije zabilježen – ovog 45-godišnjaka policija traži zbog nepojavljivanja na sudu te zbog nekoliko slučajeva paleži i vandalizma, zbog čega su na stranicama lokalne policijske policije iz Ohioa objavili dvije njegove fotografije i od ljudi zatražili da im pomognu kako bi ga što prije pronašli. Na te je fotografije naletio i sam Pugh koji nije bio zadovoljan s onim što je vidio te je putem Facebooka kontaktirao policiju i poslao im novu fotografiju.

'Šaljem vam bolju fotografiju, vaša je grozna', napisao je policajcima koji su novu fotografiju odmah objavili na ovoj društvenoj mreži te su napisali kako su zahvalni gospodinu Pughu na slanju fotografije, no više bi cijenili ako bi se on pojavio u policijskoj postaji kako bi porazgovarali o optužbama protiv njega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.