LIFESTYLE

Ovdje nema kriminala, a evo šta im je bio "zločin stoljeća"

Otok Caldey na jugu Velike Britanije

Autor:(Am. K.)

25.11.2016

Otok Caldey se nalazi na samom jugu Velike Britanije. Ovaj maleni otok je poznat po tome što na njemu nije zabilježen zločin pa čak ni saobraćajni prekršaj u zadnjih 40 godina.

Tako je bilo sve do prošle sedmice kada je višegodišnji mir narušio jedan otac koji je disciplinirao svog sina, prenosi Telegraph.

Sin (7) je bio neposlušan u lokalnoj tvornici čokolade pa ga je otac zaustavio, izvikao se na njega, uhvatio ga za potiljak i udario dlanom. Sud je presudio da se radi o zlostavljanju djeteta. Otac je rekao policiji da je sin bio neposlušan i objasnio da mu je sin hiperaktivan i da ima poremećaj autističnog spektra.

 - Dječak ne voli velike skupine ljudi i ne vidi opasnost kao što ostali vide - naveo je branitelj.

- Otac se zabrinuo kad je vidio da je sin počeo trčati gore-dolje po stepenicama i prepao da mu se nešto ne dogodi - dodao je.

Otac je pušten uz kauciju i čeka konačnu presudu.

- Razina kriminala na otoku je niska i svakom prijestupu prilazimo veoma ozbiljno - rekao je glasnogovornik lokalne policije.

Otok Caldey zauzima prostor malo veći od dva kvadratna kilometra, a na njemu su kroz historiju uglavnom prebivali samo redovnici.

 - Mi smo sretni što ovdje živimo u miru. Ova osoba bila je posjetitelj i pretpostavljam da je ovo naprosto znak modernog svijeta - rekao je mještanin.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.