LIFESTYLE

Instagram uvodi škrabanje po fotografijama vaših pratioca

Avaz.ba

30.11.2017

Kako bi ohrabrio korisnike da više šalju privatne poruke jedni drugima, Instagram je uveo novu opciju pod nazivom “Remixing” koja omogućava šaranje po fotografijama vaših pratioca.

Uz novu opciju korisnici mogu da uređuju fotografije prijatelja koje prime u privatnim porukama. Tako su neki od ponuđenih specijalnih efekata stikeri, šljokice, kolaži, razne škrabotine i slova.

Na ovaj način možete da iznenadite prijatelje kreativnim uređivanjem njihovih selfija, ali i da ih nasmijete škrabotinama po fotografijama.

Takođe, možete da kontrolišete koliko puta želite da vidite neku fotografiju tako što ćete izabrati između opcija “jedan pogled” ili “dozvoliti ponovno reproduciranje” prilikom slanja poruke.

Vjerovatno možete predvidjeti šareni haos koji će izazvati nova Instagramova opcija, zbog čega brojni korisnici i nijesu baš oduševljeni.

Tinejdžeri su već počeli iskorištavati “Remixing” za ismijavanje pratioca, a oni stariji se ipak odlučuju da dobro nasmiju prijatelje. Mnogi su i mišljenja da bi nova opcija ove društvene mreže mogla da prozrokuje i novu vrstu virtualnog vandalizma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.