LIFESTYLE

Zašto znak "ne ometaj" na hotelskim sobama polako odlazi u historiju?

Avaz.ba

23.1.2018

Ukoliko vam je jedna od dragih stvari boravka u hotelu mogućnost stavljanja znaka „ne ometaj“ na kvaku, odluka tri američka hotelska lanca nikako vam se neće svidjeti.

Naime, oni su odlučili kako je došlo vrijeme za ukidanje ovog znaka, jer mnogim gostima i dan danas nije jasno kako hotelsko osoblje ima pravo ući u sobu bez obzira na znak ukoliko se radi o sigurnosnim ili nekim drugim važnim razlozima. 

Hoteli koji su se odlučili na ovaj potez su Boyd Gaming, Wynn Resorts i Hilton u Las Vegasu, a njima su se pridružila i četiri Disneyjeva hotela. Hilton hoteli su dosad primjerice imali politiku po kojoj bi reagirali ulaskom u sobu ukoliko znak „ne ometaj“ stoji na vratima duže od 24 sata, ali i inače je uobičajena praksa pogledati sobu barem jednom dnevno, da vide je li sve u redu s gostima, ali i provjere stanje hotelske sobe, prenosi Dnevnik.hr.

Gosti ovu odluku nisu primili s oduševljenjem te su iskazali svoje neslaganje, nazvavši nove mjere narušavanjem privatnosti. Ipak, hoteli se s time ne slažu, te tumače kako su i do sad uvijek imali ista prava koja se tiču ulaska u sobu, a na ovaj način žele samo podići sigurnosni nivo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.