VELS

Velšanka zamalo platila najskuplju mostarinu u historiji

B92

8.4.2018

Putujući iz Engleske u Vels, Velšanka Filipa Kousins (Phillipa Cousins) dala je svoju bankovnu karticu radnici na naplati mostarine da bi platila prelazak mosta preko rijeke Severn.

Radnica je, međutim, u ručni POS terminal unijela pogrešne brojeve, pa je, umjesto uobičajenih 5,60, ukucala iznos od - 56.000 funti!  

Da zabuna bude još veća, istu grešku ponovila je i nekoliko trenutaka kasnije, piše britanski ''Metro''.

Filipa Kousins, 42-godišnja radnica BBC-a, kaže da je u POS uređaj ukucala svoj pin broj, ne gledajući o kom iznosu je riječ.


Radnica joj je potom drsko odbrusila da joj je kartica odbijena.

- Rekla sam joj da ne postoji razlog da mi kartica bude odbijena, pa smo ponovile transakciju. Kad mi je kartica i drugi put odbijena, zatražila sam da platim gotovinom - prisjeća se Filipa.

Radnica je na to na kraju nerado pristala.

Transakcija nijednom nije prihvaćena iz prostog razloga što na Filipinoj kartici nije bilo toliko novca, čak ni s dozvoljenim ''minusom''.

Kousins je ponijela oba računa s nerealiziranim transakcijama, a tek kod kuće je primijetila o kolikim iznosima se radilo.

Čak i da zarađuje mnogo više i da je njena banka prihvatila transakciju, bila bi to najskuplja mostarina ikada naplaćena na prijelazu preko rijeke Severn. I to ne jednom, nego dva puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.