NESREĆA Tvrde da je turistica sama izazvala napad jer se pijana približila lavu i počela ga dirati

Dirala lava pa skoro ostala bez ruke: "Čekala sam da me rastrga"

Index.hr
23.07.2018 17:34

Olga Solmonia (46) planirala je provesti zabavan dan u safari parku na Krimu, ali sve se u sekundi preokrenulo kad je stavila ruku na lava s kojim je pozirala.

Ljutiti lav ju je ugrizao za ruku nakon što ga je dodirnula, a spasila ju je samo brza reakcija direktora zoološkog vrta, Olega Zubkova, koji je uspio otjerati lava i pružiti joj prvu pomoć.

- Čučnula sam i stavila ruku na lava, kako su mi i rekli. U sljedećoj me sekundi zgrabio za ruku i vukao kao krpenu lutku. Drugi su lavovi skočili na noge. Zatvorila sam oči i čekala da me rastrgaju. Sve je potrajalo samo nekoliko sekundi, ali meni se činilo kao vječnost - ispričala je ona.

Nakon incidenta, između Olge i Zubkova pokrenula se rasprava o tome tko je kriv za napad. Ona tvrdi da joj Zubkov nije pozvao hitnu pomoć, nego je pozvao veterinara da je pregleda i tretira joj ruku alkoholom.

On tvrdi da je turistica sama izazvala napad jer se pijana približila lavu i počela ga dirati. 

Sljedeći je dan posjetila bolnicu gdje joj je dijagnosticirana infekcija ruke zbog lavljeg ugriza, a upitno je hoće li se opet moći služiti rukom. 

Solomina od safari parka traži odštetu u iznosu od 24 hiljade KM, a policija je pokrenula istragu. 

Zubkov se inače proslavio na snimci na kojoj je bijesnog lava uspio smiriti papučom, a koja je vrlo brzo postala viralna. 

NA VRH