ZANIMLJIVOSTI

Kada se vrata aviona otvore, aviokompanija postaje predmet ismijavanja

Priznali grešku

B92

7.10.2018

Ismijavanje i šale na račun britanske aviokompanije "Thomas Cook" ne prestaju, otkako se na društvenim mrežama pojavila fotografija nespretno postavljenog natpisa na jednom od njihovih aviona.

Njihova nova, svježe ofarbana, letjelica na boku trupa ima natpis "I ❤ Cook’s club", što bi se moglo prevesti kao "Klub ljubitelja Kuka".  

I ništa tu ne bi bilo ni najmanje čudno da neko nije primijetio i fotografirao ono što se dešava s natpisom kada se vrata aviona otvore.

Naime, otvaranjem vrata pomjera se i dio slova natpisa ispisan preko njih, pa se reklamni natpis pretvara u nešto što ima potpuno drugačije značenje. 



Preklapanjem slova natpis se pretvori u vulgarnu poruku "I ❤ cocks club", odnosno "Klub ljubitelja muškog polnog organa'". Pri je čemu riječ "cock" (engl. pjetao) jedna od najčešće upotrebljavanih riječi koje u slengu označavaju pomenuti organ.

Fotografije aviona sa otvorenim vratima počele velikom brzinom da se šire društvenim mrežama, pa je ubrzo regirala i sama kompanija Tomas Kuk.  

Njeni zvaničnici su priznali grešku, istakavši, u šali, da je upavo to "pravi način da se naglasi gdje se nalazi izlaz za slučaj nužde".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.