BURNE REAKCIJE Nije im se svidjelo

"Netflix" jednim potezom naljutio filmaše: Ne za*ebavajte se s našim vremenom

Testira se nova opcija

J. A. / Avaz.ba
30.10.2019 19:50

"Netflix": Testiranje opcije

Foto: Instagram

"Netflix" je, testirajući novu opciju, naljutio brojne reditelje, glumce i producente. Naime, trenutno testiraju opciju pomoću koje bi gledaoci filmove i serije mogli gledati ubrzano. Odnosno, gledaocima bi bila ponuđena opcija da izaberu brzinu reproduciranja sadržaja od 1,25 ili 1,5.

Filmašima se to nije ni najmanje svidjelo. Među prvima se pobunio reditelj i producent Džad Apatou (Judd Apatow). 

- Ne, "Netflix". Ne tjerajte me da nazovem svakog reditelja ili autora serije na svijetu kako bismo se pobunili protiv ovoga. Uštedite mi vrijeme. Pobijedio bih, ali bi dugo trajalo. Ne za*ebavajte se s našim vremenom. Dajemo vam dobre stvari, pustite ih da ostanu onakve kakve bi trebale biti -  napisao je na Twitteru. 

- Bi li konzumenti željeli jesti ili se seksati 1,5 puta brže? Jesu li u pravu? Mora li sve biti dizajnirano po volji onih najljenijih i onih s najmanje ukusa? - pobunio se i reditelj Piter Remzi (Peter Ramsey). 

- Dosta. Kao osoba koju spominju u ovoj priči imam se potrebu oglasiti. Nema šanse da će "Netflix" ovo uvesti. To bi značilo da u potpunosti preuzima kontrolu nad nečijom umjetnošću i uništava je. "Netflix" je bolji od toga. Jesam li u pravu, "Netflix"? - napisao je glumac Aron Paul (Aaron).  

Iz "Netflixa" kažu da je ovdje u pitanju tek testiranje opcije.  

- Uvijek isprobavamo nove načine kojima bismo pomogli korisnicima. Ovaj test omogućio je mijenjanje brzine reproduciranja sadržaja za ljude koji gledaju serije na mobitelima. Kao i bilo koja testirana opcija, ni ova ne mora nužno trajno ostati na "Netflixu" - rekao je portparol firme, prenosi Index.hr.

Tagovi

Netflix Filmovi

Komentari

NA VRH