ZANIMLJIVA PONUDA

Italijansko selo prodaje 250 kuća po jedan euro

Oni koji se odluče na dolazak u selo imat će pune ruke posla jer su kuće u prilično lošem stanju, ali su prostrani, posjeduju potkrovlja, terase i balkone, tako da imaju veliki potencijal

A. F.

Selo Pratola Pelinja

Foto: AGENCIJE


Još jedno italijansko selo ponudilo je kuće po simboličnim cijenama kako bi privuklo nove stanovnike, a ovog puta je u pitanju selo Pratola Pelinja, od Rima udaljeno oko 150 kilometara.

U ovom selu vlasti prodaju oko 250 kuća po cijeni od jednog eura u nadi da će privući nove stanovnike koji će ih renovirati i u njima živjeti. Selo se nalazi u regiji Abruco blizu Apenina, što znači da su neka od najboljih italijanskih skijališta veoma blizu.

- Radimo na ovom projektu već nekoliko godina, biramo pogodne kuće koje nisu bile dio rekonstrukcije nakon zemljotresa. Naš cilj je da ponovo zablistaju te da vratimo ljepotu starog centra, čak iako to potraje - izjavio je za CNN lokalni odbornik Paolo Di Bako.

Oni koji se odluče na dolazak u selo imat će pune ruke posla jer su kuće u prilično lošem stanju, ali su prostrani, posjeduju potkrovlja, terase i balkone, tako da imaju veliki potencijal.

Međutim, ukoliko se planovi za renoviranje ne prijave u periodu od šest mjeseci, slijedi kazna od 10.000 eura.

Više o temi Italija

Više o:

Italija Selo
NA VRH

Podijeli članak na