AUSTRALIJA

Djevojčica rođena s “trajnim osmijehom” jedna je od 14 osoba na svijetu s ovim rijetkim stanjem

Djevojčica je brzo postala zvijezda na toj društvenoj mreži. Jedan video u kojem je mama oblači skupio je više od 48 miliona pregleda

Djevojčica rođena s “trajnim osmijehom”. Twitter

A. F.

7.6.2022

Kristina Vrčer (Cristina Vercher) i njen suprug Blejz Muča (Blaize Mucha) iz Australije u decembru 2021. dočekali su svoju kćer. Tokom poroda carskim rezom utvršeno je da se usta djevojčice se nisu normalno formirala pa je rođena s trajnim osmijehom na licu. 

Bebi je dijagnosticirana obostrana makrostomija, rijetko stanje u kojem se uglovi usana ne spoje za vrijeme trudnoće. U medicinskoj literaturi prijavljeno je samo 14 ovakvih slučajeva. 

- Carski rez je sam po sebi neugodno iskustvo. Ljekari su nam pokazali bebu čim je izašla iz maternice. Bila je jako sićušna pa smo odmah primijetili da je drugačija. Jako smo se zabrinuli jer nismo bili svjesni ovog stanja niti sam ikada susrela ikoga s makrostomijom. To je bio velik šok - ispričala je majka.


@cristinakylievercher @martelystore #trending #viral #fyp #hitthisup #cute #baby #outfit ♬ original sound - Leezenyyy

Stanje s kojim je rođena djevojčica je toliko rijetko da su se australski ljekari prvi put susreli s njim.

Djevojčica je brzo postala zvijezda na toj društvenoj mreži. Jedan video u kojem je mama oblači skupio je više od 48 miliona pregleda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.