AUTO-MOTO

Aute vozim iz ćeifa

Suad Hota, aktuelni šampion BiH u vožnji na brdu

H. L.

31.8.2014

Suad Hota, vlasnik automobila Lancia Delta HF Integrale i aktuelni šampion BiH u vožnji na brdu, ne prestaje nizati uspjehe svojim ljubimcem na četiri točka. Hota je pobjednik druge ovogodišnje utrke u Prvenstvu BiH, koja je vožena u Vlasenici. Uvjerljivo je trijumfovao u konkurenciji 28 vozača i postavio novi rekord staze.

- Staza u Vlasenici mi je draga, jer sam na njoj trostruki rekorder, a i ponovo sam oborio rekord. Staza je bila kraća te je odmah novo vrijeme i novi rekord. Poslije tog takmičenja uslijedile su utrke u Cazinu, gdje sam imao mali peh, koji se ponovio i u posljednjoj utrci u Hercegovini. Ove godine vjerovatno neću ostvariti uspjeh i biti šampion, ali sam sveukupno prezadovoljan - rekao je Hota.

Sve je počelo prije nekoliko godina u maloj radionici u Sarajevu. Hota je kupio automobil bez motora, baš kao hrpu željeza, ali je on uz trud postao najbrži auto u BiH.

- Auto koji vozim, napravio sam sam tako da je velika čast kada njime pobjedim. Pogotovo zato što smo u utrci s fabrički spremljenim autima. Imam vlastiti servis, bavim se automehaničarskim zanatom. Aute vozim iz ćeifa, to me opusti i to volim, na utrkama se opustim - kaže Hota, koji se sada priprema za “Jahorina Rally”, koji će se održati 6. i 7. septembra.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.