AUTOVIJESTI Jedan od najzanimljivijih kompaktnih noviteta u ovoj godini

Mercedes-AMG predstavlja A35 4Matic, trenutno najpotentniju izvedbu A klase

Izvana obilje atraktivnih detalja, uključujući 18-inčne felge i stražnji spojler

Index.hr
20.09.2018 09:09

Foto: Printscreen

Mercedes-AMG predstavlja A35 4Matic, trenutno najpotentniju izvedbu A klase i jedan od najzanimljivijih kompaktnih noviteta u ovoj godini.

Krenimo odmah od bitnog, a to je novi 2.0 turbo benzinac koji se temelji na M260 motoru i opremljen je twin-scroll turbo-punjačem. U maksimumu daje 306 konjskih snaga i 400 Njutnmetara, a usuglašen je s mjenjačem od sedam brzina i pogonom na sve kotače. 

Posljednji nudi spektar koji se kreće od pogona na prednjim kotačima do raspodjele od 50:50 između prednje i zadnje osovine. Ovakve postavke omogućuju A klasi da uhvati stotku za odličnih 4,7 sekundi i posustane tek na blokadi, odnosno na 250 km/h.

Naravno, motor nije jedina novost. Sama konstrukcija A klase je dodatno ojačana aluminijskim profilima koji zajedno s pločom pričvršćenom na okvir ispod motora povećavaju prijanjanje. Nove su i kočnice, sprijeda diskovi promjera 350 mm s četiri-klipnim čeljustima. 

Pet programa vožnje AMG Dynamic Select omogućuju široke prilagodbe željama vlasnika, od naglaska na komfor do čiste dinamike. Utječu na sve relevantne parametre, poput odziva motora i mjenjača. Novi je program Slippery (sklisko) optimiziran je za skliske uvjete na cesti, sa smanjenom snagom i ravnom krivuljom zakretnog momenta.

Nadalje, AMG Ride Control ovjes donosi nove elemente, a stražnje su komponente ovjesa preslikane s modela A45.

Dizajnom ovaj bejbi-AMG ničime ne zaostaje za većom i starijom braćom. Izvana obilje atraktivnih detalja uključujući 18-inčne felge i stražnji spojler, a iznutra digitalni kokpit, bogata oprema i najkvalitetnijih materijali.

Mercedes-AMG A35 4MATIC ima svjetsku premijeru početkom oktobra u Parizu, a početak prodaje u našem regionu se očekuje ubrzo, već početkom iduće godine.

NA VRH