DOGAĐA SE I NAJBOLJIMA Na promociji novog "Teslinog" automobila

Mask psovao kad su razbijeni prozori prilikom demonstracije čvrstoće

Avaz.ba

Mask se iznervirao pa našalio

Foto: Agencije


Kompanija "Tesla" predstavila je kamionet s električnim pogonom "cybertrack", ali se tokom promocije dogodila neprijatnost, kad su na vozilu razbijeni prozori prilikom demonstracije njihove čvrstoće. 

Vlasnik kompanije Ilon Mask opsovao je na bini, a potom se našalio i rekao da "ima prostora za poboljšanje".

Nije se probila unutra, to je plus - rekao je Mask nakon što je tokom demonstracije na prozore bačena metalna kugla. 

Vozilo je predstavljeno u mjestu Houtorn, u Kaliforniji, a pažnju je privukao njegov izgled s oštrim uglovima karoserije i sjaj nehrđajućeg čelika.

Segment kamioneta predstavlja veliku priliku za "Teslu", dok kompanija radi na unapređenju baterijske tehnologije. To će omogućiti da prijevoz više tereta na veće udaljenosti postane praktičan.

Prema podacima kompanije "Edmunds", kamioneti su imali udio od 14,4 posto u ukupnoj prodaji novih vozila do oktobra ove godine, dok je 2015. godine taj procent iznosio 12,6 posto. Ova vozila imaju prosječnu cijenu od 50.000 dolara, prenio je BBC.

"Teslin" kamionet prodavat će se po cijeni od 39.900 dolara, a ima domet od 402 kilometra. Najskuplja varijanta koštat će 69.900 dolara i s napunjenom baterijom moći će da prijeđe 800 kilometara.

Mask je rekao da pretprodaja počinje odmah, a da proizvodnja počinje krajem 2021. godine. Ranije se dešavalo da rokovi koje Mask najavi za nove automobilske modele, budu probijeni. 

NA VRH

Podijeli članak na