NJEMAČKI GIGANT

Stiže novi Amarok: Pobunjenik, ratnik i istovremeno podrška porodici

Ovaj model imat će puno toga zajedničkog s Rangerom, iako mu neće nedostajati individualizma

U VW-u još ne žele otkriti izgled ovog "monstruma". automobili.ba

M. K.

27.6.2022

Njemački auto gigant Volkswagen će uskoro predstaviti novi Amarok, koji je nastao u saradnji s Fordom.

Ovaj model imat će puno toga zajedničkog s Rangerom, iako mu neće nedostajati individualizma. Premijera je zakazana za početak jula, javlja portal Automobili.ba. 

Pobunjenik, ratnik i istovremeno podrška porodici – tako Volkswagen opisuje novi Amarok u službenim materijalima za medije. Riječ je o kamionetu koji se temelji na dizajnu novog Ford Rangera, koji nudi istu šasiju, sistem ovjesa i pogone. Međutim, to ne znači da će oba modela biti identična. Koliko su različiti vidjet ćemo 7. jula.

Ovo je dan službenog predstavljanja novog Amaroka – datum je već potvrdio njemački brend. Emisija zakazana za 10:00 sati emitirat će se uživo.

Svakako se očekuje potpuno drugačiji dizajn. Volkswagen je vjerovatno želio u linijama novog Amaroka odražavati ne samo stil trenutnih modela marke, već se i odnositi na prethodne generacije modela. Već je dugo poznato da će automobil dobiti potpuno drugačiji poklopac motora, prednji dio s matričnim LED prednjim svjetlima ili promijenjena stražnja vrata.

Razlike se mogu očekivati i u unutrašnjosti, iako će, na primjer, sjedala biti u potpunosti posuđeno od Forda.

Osnovne tehničke podatke znamo već nekoliko mjeseci. Nosivost je minimalno 1200 kg, a maksimalna vučna sposobnost je 3500 kg. Bit će izbor jednostrukih i dvostrukih kabina, kao i varijanti pogona na stražnje ili sva četiri točka.

Što se tiče motora, dobit ćemo uglavnom dizelaše, očito i V6, iako se neslužbeno govori i o benzinskoj verziji. Hoće li biti? Saznat ćemo 7. jula.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.