RIMAC TECHNOLOGY

Rimac dogovorio veliki posao s BMW-om

Za mene je sve krenulo sa BMW-om iz 1984. kojeg sam 2008. počeo konvertirati na električni pogon

Rimac Technology. Fena

FENA

9.4.2024

Hrvatska tvrtka Rimac Technology, proizvođač sustava za električne pogone i baterijske sustave za globalne proizvođače automobila, sklopila je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom.

Vijest je to koju su u utorak prenijeli hrvatski mediji, a tvrtka Rimac Technology će razvijati i proizvoditi visokonaponske baterijske sustave za vozila BMW Grupe koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovicu 2020-ih.

Osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe

Sam osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac, inače podrijetlom Livnjak, objavio je na svom Facebook porfilu kako Rimac Technology već ima suradnju s mnogim proizvođačima automobila, no kako će ova s BMW-om imati poseban značaj.

- Za mene je sve krenulo sa BMW-om iz 1984. kojeg sam 2008. počeo konvertirati na električni pogon. Tada mi je bio san raditi za BMW. Danas ne samo da radimo sa BMW-om, nego zajedno stvaramo budućnost njihovih električnih modela – i to u Hrvatskoj, gdje se razvijaju i proizvode baterijski sustavi za buduće BMW modele posljednje dvije godine, a sada je postalo i javno (...) - poručio je Rimac.

Proizvodnja baterija za BMW

Kako je istaknuo, veliki dio tvrtkinog kampusa je upravo namijenjen proizvodnji baterija za BMW, što ga, zajedno sa drugim dogovorenim poslovima, u potpunosti iskorištava te kako im već fali prostora te da se planira gradnja novog proizvodnog pogona.

- To nije samo najveći posao u našoj povijesti, nego možda i najveći ugovor u povijesti države (ja barem nisam uspio naći veći). Nisam tada, kao 20-godišnjak, mogao zamislit ovakav razvoj događaja. Idemo u pravom smjeru ali i dalje smatramo da smo tek počeli. Velike stvari tek dolaze - zaključio je Rimac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.