OTKRIVENE PRVE SKICE

KIA najavila novi XCeed: Popularni crossover izgledat će fantastično

Kao najprodavaniji član evropsko dizajnirane, konstruisane, izgrađene i prodane porodice modela Ceed, XCeed je hvaljen od strane kupaca zbog svojeg upravljačkog položaja u vožnji

M. K.

XCeed iz 2019. godine

Foto: t-portal.hr


Kia je otkrila prve službene skice osvježenog kompaktnog crossovera XCeed prije predstavljanja sljedeće sedmice.

Kako navodi korejski proizvođač, ažurirani model dobit će oštru novu vanjštinu, poboljšanu unutrašnjost, potpuno novu sportsku GT-line razinu opreme i niz učinkovitih i elektrificiranih pogonskih sklopova.

U novembru 2019. testirali smo prvu verziju XCeed oznake 1,4 T-GDi HP ISG EX STREAM M/T, s turbobenzinskim motorom od 140 KS i ručnim 6-brzinskim mjenjačem. Potom smo u decembru iste godine vozili i verziju XCeed 1.0 T-GDI WAY M/T s motorom 1.0 T-GDI sa 120 KS s ručnim 6-brzinskim mjenjačem, piše T-portal.hr.

  • Novi XCeed

    Novi XCeed

    Foto: KIA


Kao najprodavaniji član evropsko dizajnirane, konstruisane, izgrađene i prodane porodice modela Ceed, XCeed je hvaljen od strane kupaca zbog svojeg upravljačkog položaja u vožnji, dinamičnog upravljanja i svakodnevne praktičnosti. Sveobuhvatan raspon poboljšanja učinit će ga još primamljivijim prijedlogom u popularnom segmentu C-Crossovera.

Pridružujući se nizu elegantnih poboljšanja eksterijera i interijera, po prvi put dolazi opcija dinamičnog GT-line paketa opreme. Ova nova varijanta spojit će pustolovne dizajnerske poteze crossovera sa sportskom vibrom fokusiranog europskog hatchbacka.

  • Osvježen vanjski izgled

    Osvježen vanjski izgled

    Foto: KIA


Dolazak novog XCeeda podržat će Kijinu tranziciju u pružanju rješenja za održivu mobilnost tako što će biti dostupan s nizom visoko učinkovitih elektrificiranih pogonskih sklopova, uključujući opcije blagog hibrida (MHEV) i plug-in hibrida (PHEV).

Najnovije napredne tehnologije sigurnosti, povezivosti i infotainmenta poboljšat će svakodnevnu upotrebljivost i užitak za volanom.

Novi XCeed bit će predstavljen na Kijinim kanalima u ponedjeljak, 18. jula, prije evropske prodaje koja počinje kasnije ove godine.

NA VRH

Podijeli članak na