SVJEDOČIO KRISTIJAN MARIĆ

Video iz sudnice: Nastavljeno suđenje respiratorskoj mafiji

Danas je odbrana Fikreta Hodžića iznijela dokaze kojim je namjeravala kompromitirati svjedoka Kristijana Marića, a koji je do sada u svojim izjavama inkriminirao Hodžića

Piše: B. C.

12.1.2022

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću i ostalima u vezi s nabavkom 100 spornih kineskih respiratora, u vrijednosti 10.530.000 KM.

Osim Novalića, optuženi su suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević.

Danas je odbrana Fikreta Hodžića iznijela dokaze kojim je namjeravala kompromitirati svjedoka Kristijana Marića, a koji je do sada u svojim izjavama inkriminirao Hodžića.

Advokatica Mirna Avdibegović, koja zastupa Hodžića, prezentirala je Mariću komunikacije iz njegovog mobitela, kao i dokumente koji su pronađeni u njegovom laptopu. Svjedok Marić je danas priznao da je svoje partnere u ranijoj komunikaciji lagao da je tokom istrage „cijele sedmice ispitivan zbog ovog slučaja“.

Pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.