SVE SPREMNO

Nova školska godina počela u svim školama na području BPK Goražde

Poseban doček priređen je za prvačiće kojih je ove godine upisano 254, što je više nego u prethodnoj školskoj godini

Poseban doček priređen je za prvačiće kojih je ove godine upisano 254. Fena

FENA

1.9.2023

Nova školska godina počela je danas u svim školama na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Nastavu u novoj školskoj godini pohađat će ukupno 2.727 učenika, od čega 2.036 u šest osnovnih i 691 u tri srednje škole.

Poseban doček priređen je za prvačiće kojih je ove godine upisano 254, što je više nego u prethodnoj školskoj godini, a najviše odjeljenja upisano je u dvije gradske osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“ i „Husein ef. Đozo“.

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Adisa Alikadić – Herić naglasila je da je sve spremno za nesmetano odvijanje odgojno-obrazovnog procesa

- Prvi put ministarstvo je obezbjedilo besplatne udžbenike za sve učenike od prvog do petog razreda, obezbjeđen je i prijevoz učenika, pravovremeno okončana konkursna procedura i raspoređen kadar po školama. Imamo ponegdje nedostatke u tom smislu, ali ćemo nastojati u narednom periodu da i to rješavamo, a ministarstvo će i u narendom periodu insistirati na poboljšanju standarda kako učenika tako i prosvjetnih radnika – kazala je Alikadić – Herić.

Svim prosvjetnim radnicima, učenicima i njihovim roditeljima ona je poželila sretnu i uspješnu školsku godinu koja će trajati do 7. juna 2024. godine.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.