POSLANIK U NSRS

Vukanović: Spriječiti izdaju i preseljenje Elektroprivrede RS iz Trebinja u Laktaše

Poslušnik i gen-sek partije Luka Petrović, da bi se dodvorio šefu i opstao na funkciji, počeo je, bolje reći intenzivirao komadanje i prenošenje Elektroprivrede RS iz Trebinja u Laktaše, napisao je Vukanović

Nebojša Vukanović: Laktaši postaju neformalna prijestolnica RS. DEJAN RAKITA / PIXSELL

S. S.

6.11.2022

Tek što su prošli izbori, počeo je novi talas veleizdaje i razaranja Hercegovine. Umjesto da nešto investiraju i donesu u Hercegovinu, režim i njegov crveni bašibozuk (lude glave) nastavlja sa sistematskom pljačkom i destrukcijom regije, naveo je na svom blogu poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

Njegov tekst prenosimo u cijelosti.

- Kao da im je malo što su skoro sve već odnijeli, što je Hercegovina posljednja rupa na svirali pretvorena u slijepo crijevo, već sada hoće da nam otmu i prenesu u Laktaše i ono jedino što imamo od institucija – Elektroprivredu RS, čije je sjedište u Trebinju. Poslušnik i gen-sek partije Luka Petrović, da bi se dodvorio šefu i opstao na funkciji, počeo je, bolje reći intenzivirao komadanje i prenošenje Elektroprivrede RS iz Trebinja u Laktaše.

"Laktaši - neformalna prijestolnica RS"

Na taj način režim se zahvaljuje svojim najvjernijim glasačima, da ih ostavi bez posla ili preseli u Laktaše, kao što je odmah posle izbora povećao takse i namete lokalnim privrednicima u Trebinju, a nije mi ih žao i treba da ih reketira kad to mazohisti vole, o čemu ću uskoro pisati detaljnije.

Već je raspisan tender, vrijedan 5,8 miliona maraka bez PDV-a, za gradnju nove zgrade u Laktašima, neformalnoj prijestolnici RS, a maštoviti Laki Lučijano Petrović došao je na ideju da izgled zgrade bude inspirisan generatorom i kalemom koji je izmislio Nikola Tesla. Nema sunjme da će posao dobiti Integral ili neka druga dvorska firma, i da će cijena narasti na 10-ak miliona...

U ovu zgradu će za početak premjestiti Direkciju za tržišno snabdjevanje električnom energijom, koja je jedna od najvažnijih i ima tri službe, a kasnije je planirano da se u tajnosti, iza očiju javnosti, jedno po jedno prebace i drugi dijelovi Elektroprivrede, dok će u Trebinju ostati samo prazna ljuštura.

Pogubne posljedice

Sve je to dio priprema i projekta prodaje i privatizacije Elektroprivrede RS, što predstavlja klasičan akt izdaje i uništenja, ne samo Hercegovine već RS. Zbog ovakve sulude odluke mnogi radnici u Trebinju će ostati bez posla, ili će se seliti u Laktaše.

Ranije je dio Elektroprivrede RS izmješten iz sjedišta u Banju Luku, a njeno rasturanje se nastavlja, iako Hercegovina, Termoelektrana Gacko i Hidroelektrane na Trebišnjici i Drini proizvode više od 70 posto električne energije u RS. Ni po koju cijenu se ne smije dozvoliti dalje komadanje, preseljenje, a potom i prodaja Elektroprivrede RS, jer to ima pogubne i nesagledive posljedice po Trebinje i Hercegovinu, napisao je Vukanović na blogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.