NA POS’O

Vukanović dobio pismo upozorenja: Sprema se velika pljačka

Dobio pismo radnika "Elektroprivrede Republike Srpske" u kojem ga upozoravaju na pljačku koja se sprema u ovom i preduzeću "Elektro-Bijeljina" zbog čega je smijenjen direktor Vaso Arsenović

Vukanović: Vršit ćemo pritisak na institucije. Arhiv

A. J.

14.6.2021

Poslanik u Narodnoj Skupštini RS Nebojša Vukanović potvrdio je da je dobio pismo radnika "Elektroprivrede Republike Srpske" u kojem ga upozoravaju na pljačku koja se sprema u ovom i preduzeću "Elektro-Bijeljina" zbog čega je smijenjen direktor Vaso Arsenović, koji nije želio da potpiše "štetan Ugovor pod pritiskom Luke Petrovića pa je sklonjen".

Dodaje da se druga pljačka javnog dobra sprema putem "Pošta Srpske" i štetne kupovine poslovnog prostora od Slavka Roguljića za čak 9 miliona maraka.


- Javnost je sada upozorena, a mi ćemo vršiti pritisak na institucije kako bi se spriječila velika pljačka države i naroda - naveo je Vukanović.


Bez diplome i referenci

On je objavio i pismo koje je dobio, a prenosimo ga u cijelosti:


- Poštovani g-dine Vukanoviću, cijeneći i poštujući vašu borbu sa lopovima i kriminalcima, pokušaću da dam i svoj mali doprinos toj borbi. Naime, zaposlen  sam u epicentru zla, u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske. Daću Vam par vrijednih informacija jer znam da ćete to Vi na najbolji način znati iskoristiti.


Naime, već nekoliko mjeseci direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović pokušava po svaku cijenu da u Elektro-Bijeljinu ubaci softver od firme Dwelt iz Banjaluke, a čiji je vlasnik Stefan Krneta, zet Ranka Škrbića. Vršio je pritisak na direktora Vasu Arsenovića, ali on to nije želio  da to uradi i sklopi štetan Ugovor jer oni imaju softver za distributivni biling čiji je vlasnik kompanija NITES iz Banjaluke.


Nites je nekada imao ozbiljne poslove, ali su ga dolaskom Prointera i Dwelta istjerali iz Republike Srpske. Danas radi velike projekte u Srbiji i Federaciji BiH. Dakle, cilj je bio da se uzme još jedan softver koji je na nivou igračke u odnosu na već postojeći softver koji već posjeduje ElektroBijeljina.


Mjesečna naknada za usluge Dwelta bi iznosila 60.000KM sto znaci da bi Elektro-Bijeljjina bila oštecena za 720.000 KM godišnje.


Direktor Luka Petrović je smijenio Vasu Arsenovića i doveo svog čovjeka preko koga će da završi ovaj projekat. Sad je ključno pitanje ko je taj čovjek? Novi direktor je Marko Mihajlović iz Bijeljine. Čovjek je bez diplome, sa radnim iskustvom u Pošti bez ikakvih referenci, dok je Arsenović doktor nauka.


Pored Mihajlovića imenovana je Dragana Dubajić za izvršnog direktora za upravljanje mrežom. Ona je potrebna da se napravi većina u upravi kako bi se provela ova zamisao.

Ostalo za tatu i sina

A sad da bi vam sve bilo jasnije treba razjasniti ko su ovo dvoje ljudi??? Marko Mihajlović i Dragana Dubajić su članovi privremenog Nadzornog odbora u "Poštama Srpske". Tu su imenovani na prijedlog Vojina i Stefana Mitrovića, koji su ih imenovali da bi donijeli Odluku o emisiji obveznica za kupovinu poslovnog prostora koji je u vlasništvu Slavka Roguljića.


Procijenjena vrijednost tog prostora je oko 3,7 miliona maraka, a "Pošte Srpske" treba da ga plate 9 miliona maraka, iako su u teškoj finansijskoj situaciji.


Od ovog iznosa Luki Petroviću je obećan milion maraka, zatim milion maraka za Ujedinjenu Srpsku, a ostalo za tatu i sina. Molim vas pomozite da spriječimo ovu pljačku narodnih para - navodi se u pismu upućenom Vukanoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.