KAMPANJA

Kandidati "Koalicije za Mostar" danas s građanima u Fejićevoj ulici

Mostar ima sve potencijale da postane vodeći grad u BiH, istaknuli kandidati

Kandidati "Koalicije za Mostar" u Fejićevoj ulici. PR

Piše: M.Sm./Avaz.ba

24.11.2020

Kandidati „Koalicije za Mostar 2020“, koju čine SDA, SBB, DF, S BiH i BPS, danas su u Fejićevoj ulici, uz dijeljenje promotivnih materijala, razgovarali sa građanima Mostara o predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu.

Kandidat Koalicije za Gradsko vijeće Mostara iz izborne jedinice Gradskog područja Stari Grad Mostar Džani Pajić rekao je da će se, ukoliko dobije povjerenje građana, zalagati za čist i uredan Mostar, funkcionalna gradska preduzeća, poboljšanje turističkih sadržaja, te povezivanje ugostiteljskih i turističkih kompanija.

-Zalagat ću se za digitalizaciju rada Gradske uprave Grada Mostara, što se posebno pokazalo svrsishodnim u vrijeme pandemije. Nepotrebno je da građani čekaju ispred općinskih odjeljenja kada postoje efikasniji načini da im pomognemo u rješavanju svakodnevnih problema- istakao je Pajić.

Kandidat Koalicije za Mostar 2020, Aleksandar Pikula kazao je da je Mostar, iako ima sve potencijale da postane vodeći grad u BiH, ipak, u lošem stanju .

-Mostar može biti turistički, ekonomski, privredni, obrazovni i kulturni centar regije. Na neki način on to i jeste, ali postoje ogromne mogućnosti za napredak. Ako budem izabran u Gradsko vijeće, zalagat ću se najviše za mlade ljude. U većini kantona mladi su oslobođeni poreza na promet nekretninama, a takva situacija nije u našem kantonu. U Gradskom vijeću ću se zalagati da se mladi oslobode toga poreza- rekao je Pikula.


Dijelili promotivni materijal. PR

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.