U MOSTARU

Sastanak Satlera i Čovića: Historijski korak u napretku naše zemlje

Političkim dijalogom i kompromisom zvaničnici u BiH moraju doći do zajedničkih rješenja koji će rezultirati integraciji, stabilnosti i napretku BiH

Delegacija HDZ-a na čelu sa Čovićem na sastanku sa Johanom Satlerom. HDZ BiH

N. Č.

6.10.2023

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sa šefom delegacije Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH ambasadorom Johanom Satlerom (Johann Sattler).

Sastanku su prisustvovali i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto i međunarodni sekretar HDZ-a BiH Josip Brkić.

Tokom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoimau BiH, te provođenju ključnih reformskih procesa.

Predsjednik Čović je istakao kako je dobivanje kandidatskog statusa u decembru prošle godine historijski korak u napretku naše zemlje i njenom putu u Europsku uniju. Istakao je kako fokus hrvatskih zvaničnika u tijelima vlasti ostaje usmjeren na dalje provođenje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije i ispunjavanje potrebnih uslova na putu prema punopravnom članstvu u EU.

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler kazao je kako političkim dijalogom i kompromisom zvaničnici u BiH moraju doći do zajedničkih rješenja koji će rezultirati integraciji, stabilnosti i napretku BiH.

Predsjednik Čović se zahvalio na podršci koju pruža EU i svi međunarodni partneri kako bi Bosna i Hercegovina u narednom periodu kroz set reformskih zakona ispunila kriterije i ostvarila napredak na putu ka Europskoj uniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.