APEL

Gornjevakufljani u akciji za Mahira Memića

Svi zainteresirani građani mogu donirati 2 KM za liječenje ovog mladića

Mahir Memić

N. ČAUŠEVIĆ

13.4.2019

Nakon što je u Bugojnu održan humanitarni koncert za liječenje Mahira Memića, koji ima 21 godinu, a već 11 godina boluje od epilepsije, Udruženje "Đerđef" je odlučilo koncert održati i u njegovom rodnom gradu, Gornjem Vakufu. Koncert će se održati u motelu "Saraj" u srijedu, 24. aprila, sa početkom u 19 sati.  

Podsjećamo, Mahiru ljekari iz Beča preporučuju psihoterapeutsko liječenje u tamošnjoj bolnici. Kako Mahirova porodica nije u stanju osigurati neophodna sredstva i novac za mjesečne terapije koje koštaju 1.780 eura, upućen je apel svima koji su u mogućnosti da mu pomognu. Udruženje je u BBI banci otvorilo račun za Mahira Memića: 141-060-000-90-97-135, a pozivom na broj 090/291-019 svi zainteresirani građani mogu donirati 2 KM za liječenje ovog mladića.

- Mahir već jedanaest godina boluje od epilepsije, a bolest se sve više manifestira kroz svakodnevne, kratke, ali nesnošljive napade. Bezuspješno se liječio u Sarajevu, zbog čega smo u februaru organizirali njegov odlazak na kliniku u Beč. Predao je nalaze, i sada čeka odgovor ljekara, šta dalje - kazala je Šida Kalbić, predsjednica Udruženja „Đerđef“, koje je pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za Mahirovo liječenje.

Još je neizvjesno da li će Mahir ići na operaciju ili dobivati lijekove, ali se zna da će biti potrebna velika sredstva za njegovo liječenje. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos za liječenje ovog mladića.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.