LIVNO

Duvnjaci popustili, za koju protuuslugu saznat će se nakon imenovanja ministara i drugih čelnika

Kada će zasjedati Kolegij Skupštine još nije određeno

Ivan Jozić. Ale Kamber

Ale Kamber

2.7.2019

Kantonalni odbor HDZ-a BiH Livno je za mandatara nove Vlade Livanjskog kantona predložio Ivana Jozića, aktuelnog predsjednika Vlade LK i člana HDZ-a BiH iz Livna.

Potvrdio je to medijima predsjednik Skupštine LK Jozo Ćosić (HDZ 1990), naglasivši da je to jedini prijedlog za novog mandatara koji je stigao u Skupštinu LK.

Ćosić je kazao da sada slijedi sastanak Kolegija Skupštine i imenovanje Jozića za mandatara nove Vlade LK, nakon čega će on u predviđenom roku Skupštini dostaviti imena ministara koje će najvjerovatnije dati koalicione HDZ BiH, HDZ 1990, SDA i SNSD.

Četiri ministarstva će popuniti Hrvati iz dva HDZ-a, tri Srbi iz SNSD-a i jedno SDA. A kada će zasjedati Kolegij Skupštine još nije određeno.

Podsjećamo, duvanjska HDZ BiH u početku je tražila da mandatar bude iz Tomislavgrada pošto je duvanjskih HDZ-ovaca najviše u Skupštini LK, ali intervencijom Dragana Čovića i Livanjke Borjane Krišto, Duvnjaci su popustili, a da li će im to biti kompenzirano brojem ministara i drugih čelnih pozicija ostaje da se vidi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.