KOMENTAR DANA

Opasne namjere Jozića iz Livna

U vremenima kada se pandemija širi i odnosi živote, Jozić mašta o tuđmanovskim ciljevima

Fahir Karalić. Avaz

Piše: Fahir Karalić / Avaz.ba

25.3.2020

To što je Ivan Jozić, zapovjednik Stožera civilne zaštite Livanjskog kantona, povukao skandaloznu naredbu da se zabranjuje ulazak državljana BiH na područje ovog kantona, ne treba ništa mijenjati kada je u pitanju krivična odgovornost i njega i svih koji su učestvovali u donošenju ove odluke.

Maštanje Jozića da u vrijeme krize i vanredne situacije može od ovog kantona napraviti paradržavni teritorij završilo je povlačenjem odluke. Čuj „zabranjuje se ulazak građana BiH“. Gdje? U Bosnu i Hercegovinu? Ko je odlučio? Nekakav Jozić...

Taj Jozić, očito, Livanjski kanton ne doživljava Bosnom i Hercegovinom. Zbog ovakvog kršenja Ustava, u svim uređenim zemljama Jozić bi jedno solidno vrijeme proveo iza rešetaka. Jer, Ustav je svetinja. Posebno u ovakvih vremenima se oštro kažnjavaju svi oni koji ga krše.

Samo opasno bolesni umovi, u vremenima kada desetine ljudi dnevno obolijevaju, kada se pandemija širi i odnosi živote, mogu maštati o tuđmanovskim ili karadžićevskim nerealiziranim ciljevima. Sreća je pa imamo dovoljno probosanski jakih političara koji su odmah prepoznali Jozićeve namjere i u korijenu ih sasjekli.

Jadan li je Livanjski kanton sa zapovjednicima Stožera poput Jozića. Kome će on pomoći ako se pandemija raširi Livnom, ako zafali lijekova, testova, hrane...

Pokazao je o čemu on misli u ovim teškim vremenima. Jedino što može ponuditi Livnjacima je maštanje o nerealiziranim velikohrvatskim ciljevima, koji su odnijeli tolike živote, a njihovim ideolozima, operativcima donijeli haške presude za zločine i stotine godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.